Puromuz2.com: Türkiye Puro Satın Al

Puro seçiminiz, yakışınız, yürekmeslekiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar temelli size özeldir. Fakat tekrar bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç radde var! 1- Puro Seçimi Ben bu hatmda günün her saatinde yürekmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz bile keyfinize nazaran, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrol Etme Namahrem prodüksiyonı Karayip purolarda yürekmeden önce nemliliğini denetçi etmek gerekir. Bu Toscanello yürekin muteber bileğil. Toscanello severler damak zevklerine nazaran farklı gönen oranlarında yürekmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş on da tecrübe cenahılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi müstelzim önemli bir nizam var. Puro sadece lakin sadece kokusuz öfkele yakılır! Puro her devir ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabilinden benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kabilinden koku yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını kalıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro nispet ve ilgi icap. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde yakın. Tehlikesiz olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat eder. Puroyu yakarken sıcaklık puroya sütun değinti etmemelidir. Coşkun maviliği purodan beş on uzak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yanı alya döndüğünde kızartma mesleklemini saksıardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 derece eğimle, aleve tam değinti etmeyecek şekilde tutun. Bu mesleklemi yaparken bütün ayak tabanığın yeksan yanması gerektiği yürekin puroyu aynı zamanda derneşik bir şekilde 360 derece döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna tabii alevli çakmalara nazaran beş on elan uzakta tutmanızda kâr var. çünkü, bu suret çakmaklar çok çelimlidür ve ziyade yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma mesleklemi tabii alevli çakmaklarla, beş on devir alabilir. Bu süre size aralık kaybı kabilinden gözükebilir lakin puro götürüm ve çalışma icap. 5- İyi Yandığını Kontrol Etme Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı denetçi edelim. Puroyu kızartma meslekleminden sonra aksi çevirip didarünüze beş on yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yeğniçe ambiyans üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet bütün kadem kıpkırmızı ise yakma mesleklemini saksıarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her yanı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki bütün kadem kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu dudakınıza gnaşin. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kükürt yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki ufak tefek dem elan çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış fasıl da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Kolayçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, daha çok puronuz yürekime amade. Evet ya siz amade mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çısıkıntılı çısıkıntılı yürekilmeli. Alacağınız her dem ortada en azından 40 saniye gözetmek gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kabilinden yürekmeye çallıkışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı yürekimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da yalnız hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı yürekmeye devam ederseniz, puro o derece biberlilaşır ki hiç yürekilemeyecek duruma gelebilir. Küçük bir uyarı: Puro, sigara kabilinden ciğere çekilmez. Tütün yeğniçe ağıza doldurulur ve zevk alıcıların dumanla ikazlmasına icazet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çısütsüzın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan az nispet gösterdiğinizin bir meslekaretidir. Sönen puronun küllerini pir temizleyin. Bunun yürekin kürdan kabilinden bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri pir temizlediğinizden emniyetli olduktan sonra puronuzu yeniden yakmayı deneyin. Benim yürektiğim Toscanello yürekin yine yakma sıkıntı oluşum etmez. Fakat yurt prodüksiyonı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda yaslılık hissedeceğinizi kaydetmek isterim.

şayet puro nitelikli bir puro ise 15 yıl hatta elan uzun bir süre da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabilinden puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve mutlak şart olan 2 nizamı demeız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın zeminın suhunet dereceıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız zemin sıcaklığının 16 ila 18 derece ortada evetğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Sülale ortamında bu sıcaklığı yakalamanız az çok zordur. Bu yüzden zemin sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonra telaşlanmanıza icap yoktur. Lakin kuşkusuz eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza zeminını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda tek sıkıntı ile kontralaşmazsınız. Saklama zeminı sıcaklığında kaynak sıkıntı zeminın soğuk bileğil ziyade hamam olmasıdır. Çünkü muhafaza zeminı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği sorunu ile kontralaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise muhafaza zeminının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer ziyade kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Lacerem gönen muhafaza zeminı sıcaklığına nazaran değişme gösterecektir ve bu yüzden bile muhafaza zeminı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro muhafaza kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde namevcut ise rastgele bir ambiyans geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta ambiyans geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza zeminının ambiyans geçirmemesi ve buna demetlı olarak da kutu yürekindeki gönen ile sıcaklığın sabit kalmasıdır. Puro saklamak yürekin anahtar sıcaklığı ve nemi sabit tutmanızı sağlamlayacak mutlak ambiyans geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En bol humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları mutlak ambiyans geçirmedikleri yürekin gayrı rakiplerine mehabetli nüans atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.